Vraag een vrijblijvend gesprek aan ivm uw webshop

Snel online met een webshop

 

“Online verkopen, dat is niet nodig! Mijn klanten komen wel naar mijn winkel”

De klanten zouden wel naar de winkel komen, zoals we dat ons leven lang al gewend zijn, dacht men. Maar nu zijn de winkels, en misschien ook uw winkel, al dan niet gedwongen gesloten.

Uiteraard zitten ondernemers (zowel klein- als groothandel) zonder online bestelfaciliteiten nu met de handen in het haar.

 

Eerst even het slechte nieuws

De schade is reeds groot voor ondernemers die de digitale trein nog niet wilden nemen. Die bedrijven hebben het vandaag stevig te verduren. Klanten die vroeger naar de winkel of groothandel gingen, maar dat nu niet meer kunnen, hebben ondertussen online oplossingen gezocht. Denk maar aan bedrijven die wel nog actief zijn in Corona-tijden zoals bijvoorbeeld, ziekenhuizen, bouwondernemingen, loodgieters, etc. Ook de particulier die de lokale handelaar steunde, kan dit nu niet meer.

Webshops zoals bol.com lopen vertraging op doordat ze de grote hoeveelheden bestellingen niet tijdig kunnen verwerken, bpost kamt met hetzelfde probleem. Meer dan 33% van de ondernemers die online bestellen aanbiedt zag zijn omzet meer dan verdubbelen, konden we in recente publicaties van Comeos lezen. Gemiste kansen voor wie ervan overtuigd was dat men e-commerce niet nodig had.

Wat na Corona?

Online shoppen, zowel voor klein- als groothandel, heeft een enorme boost gekregen. Wie nog niet te vinden was voor online kopen, doet dat vanaf nu wel.
Die klanten zijn ondernemers met een old school visie hoogst waarschijnlijk kwijt en het wordt bijzonder moeilijk om ze terug te winnen. Ondertussen hebben ze geproefd van de service die de concurrentie aanbiedt.

Online aankopen heeft bovendien heel wat voordelen, denk maar aan de gunstige prijzen en tijdbesparing. Als mensen proeven van iets die goed is, blijft dit meestal smaken.

Sinds de Corona lockdown is meer dan 15% niet-voedingswinkels gestart met e-commerce! Stuk voor stuk gedreven ondernemers die naar het bord kijken.

Nu het goede nieuws!

Het is dan wel vijf na twaalf, maar als er nu geïnvesteerd wordt in e-commerce, is het nog niet te laat. Maar die trein kun je niet opnieuw missen als u een van die ondernemers bent! Ga vandaag nog voor online verkoop, klanten verwachten meer dan ooit.

Fusion.web biedt u betaalbare oplossingen aan, vraag een gesprek aan!