Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Responsive webdesign

een gebruiksvriendelijke website voor smartphones en tablets
Webdesign bureau Fusion.web, Website en Webshop op maat

Responsive website? Wat dacht je een website die ook op je smartphone of tablet gebruiksvriendelijk is zonder te moeten inzoomen om de inhoud te kunnen lezen of op de links te tikken? Wel, dat is een responsive website.

Vroeger was het eenvoudig, wou je op internet, dan pakte je je computer en ging je online.  Voor web designers was het destijds veel minder tijdrovend om een website te ontwerpen. Ze hadden geen rekening te houden met de kleine(re) schermpjes van een smartphones of tablets. Af en toe waren er wel browsers die voor frustraties zorgden op vlak van functionaliteit (is nu nog zo), maar daar hield het ook bij op. Vanaf 2008 hebben smartphones en tablets de wereld verovert. Dat maakt dat we niet meer online gaan, maar dat we online zijn! Je haalt je smartphone of tablet boven en je zoekt informatie. Zoekmachines zoals Google streven ernaar de beste resultaten te tonen en dit betekent ook dat Google rekening houdt met de technologie. Dus wie met een smartphone een zoekopdracht in Google ingeeft, zal eerst alle sites zien verschijnen die mobiel vriendelijk zijn! Gezien vandaag bijna de helft van de  zoekopdrachten met een smartphone of tablet gebeurt is het dus een noodzaak dat ook jouw website responsive is wil je geen positie verliezen tegenover jouw concurrenten.

Dit alles maakt dat een website duurder is geworden maar onthoudt vooral dat een responsive website een absolute noodzaak is.

 

Heb je een verouderde website?

Wat is een mobiele website?

mobiele vs responsive website

Is er een verschil tussen een mobiele en een responsive website? Jazeker! Een responsive website is een website die de inhoud van de pagina’s herschikt naargelang de schermgrootte van het toestel – computer, tablet, smartphone,… – waarmee je de site bekijkt. Een mobiele site is een extra website die gedraaid naast een niet- responsive website. Oudere niet responsive websites beschikken dus meestal over een mobiele versie. Het is dus eigenlijk een soort website die binnenkort zal uitsterven omdat het meestal een tussenoplossing is voor wie een site heeft die niet responsive is en die in de nabije toekomst noodgedwongen zal moeten overstappen naar een hoogwaardige responsive website.

Beschik jij over een verouderde website? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek!

Let's date?

+32 57 65 00 81