Wat is mobielvriendelijke webdesign of responsive design?

Hoe ziet jouw website eruit op je GSM en tablet?
Webdesign Ieper: Mobielvriendelijke websites - test jouw website op responsive design

Wat betekent mobielvriendelijk?

Een mobielvriendelijke website (vakjargon: responsive website) past zich visueel aan volgens de schermgrootte van verschillende mobiele toestellen. Onder mobiele toestellen verstaan we mobiele telefoons en tablets. Een responsive website zorgt ervoor dat de bezoeker een optimale leesbaarheid van je informatie ervaart zonder dat hij moet inzoomen om teksten te kunnen lezen. Daarboven moet de laadtijd van je site korter zijn op mobiele apparaten en doordat het scherm van deze toestellen kleiner is, moet de navigatie in de site daarop afgestemd worden.

3 voordelen van een responsive website:

  • de surfervaring verbetert
  • de leesbaarheid verhoogt
  • de laadtijd van de website is korter

Met andere woorden je website is zeer gebruiksvriendelijk zodat bezoekers zich comfortabel voelen op je website. Hierdoor blijft je potentiële klant langer op jouw site en gaat hij sneller meerdere pagina’s bezoeken. Dit zorgt op onvermijdelijk voor meer omzet.

Scoor je hierdoor hoger in Google?

Ja! Google beloont websites die mobiel vriendelijk zijn. Google hanteert een reeks criteria waaraan een website moet voldoen om hoog te scoren. Responsive webdesign is daar één van. Als jouw website mobielvriendelijk is, dan zul je bij zoekopdrachten die gebeuren vanop een mobiel toestel hoger komen te staan in de zoekresultaten.

Mijn site is mobielvriendelijk, maar ik krijg weinig reactie!

Is mijn website mobielvriendelijk (responsive)?