Website voor slagers, bakkers en traiteurs

Een website of webshop voor de slager, bakker of traiteur? Is dat wel nodig?

Professionele websites en webshops

Nog eventjes is dit misschien wel de lastigste sector om deze groep ondernemers te overtuigen dat ook zij een website nodig hebben! In veel gevallen dient de noodzaak voor een webshop zich zelfs aan! Slagers, bakkers, traiteurs, buurtwinkels,… hebben het vandaag knap lastig om te kunnen opboksen tegen de moordende concurrentie van de diverse supermarkten zoals Colruyt, Delhaize,… noem maar op. Maar waarom eigenlijk? Iedereen weet toch dat de slager de beste entre-côte verkoopt en de bakker de krokantste broodjes?

Graag een gesprek met ons?

Een website voor de buurtwinkel?

Hoe ziet Fusion.web dat?

Openingsuren

Uiteraard zijn er verschillende redenen waarom de concurrentie bikkelhard is, maar de belangrijkste reden is tijd, tijd, tijd! Naast het gemak dat je in de supermarkt alles in een keer kan kopen is het gebrek aan tijd de boosdoener waarom klanten liever snel langs de supermarkt omrijden. Iedereen weet dat voorverpakte voeding niet kan tippen aan een lekker stukje vlees of brood.

Webshop

Er is vast en zeker verweer! Als de lokale handelaar zich bewust wordt van zijn positie op de markt en van de voordelen om zijn producten via webshop te verkopen, kunnen slagers, traiteurs, bakkers,… terugslaan. De consument wil liever producten van hoge kwaliteit, maar door gebrek aan tijd (werk, file, kinderen,…) moet hij noodgedwongen langs bij de supermarkt die tot ’s avonds laat open is.

Bestellingen

Je zult op elk uur van de dag bestellingen ontvangen en automatisch wordt je werk gespreid. Er zal een significant verschil zijn, de piekuren zullen gespreid worden over de dag. Mensen zullen op het gemak bestellen – op het werk, in de file, altijd en overal… – en de bestelling gewoon komen ophalen of je verzendt ze. Je kunt er zelfs door handige trucjes voor zorgen dat klanten meer bestellen dan ze normaal zouden kopen.

Voordeel: minder personeel, veel meer winst!

Feestdagen

De hectisch drukke periodes rond kerst- en nieuwjaar worden een plezier! Niet meer constant onderbroken om telefoons aan te nemen tijdens de drukke voorbereidingen van de feestmaaltijden. Je ziet de bestellingen netjes binnenlopen zonder gestoord te worden. Efficiëntie troef!

Onmogelijk?

Voor de pessimistische buurtwinkel is dit inderdaad onmogelijk maar voor de ondernemende handelaar een opportuniteit! Een zeer grote opportuniteit zelfs, want als je er vandaag mee start, ben je bij de eerste lokale handelaars die meestappen in een dergelijk project! Je kunt vandaag een niet terug te winnen voorsprong opbouwen die ze je niet meer kunnen afpakken als je een goede webshop hebt!

Voor welke klanten?

In de eerste plaats voor jouw eigen lokale klanten uit je eigen gemeente en je zult versteld staan hoe snel je klanten van ver buiten je eigen dorp zult zien bestellen. Mensen hebben overal vrienden, misschien zelfs aan de andere kant van het land en als die op een gezellige barbecue vol lof zijn over jouw entre-côte… Dan is de bestelling online snel gemaakt! Je gelooft het niet? Contacteer ons, het is een belachelijk lage investering.

Verzending

Er zijn verschillende mogelijkheden om je product bij de klant te krijgen:

  • Ophalen aan automaat: de klant komt zijn bestelling (bvb. na sluitingstijd of ’s avonds laat) ophalen aan het automaat aan jouw winkel
  • Thuislevering: Misschien valt erover na te denken om aan thuislevering te doen binnen een bepaalde perimeter? Als dit goed georganiseerd gebeurt kan dit zelfs zeer efficiënt zijn! Mensen zijn bereid om te betalen voor thuislevering indien dit noodzakelijk blijkt.
  • Verzending: Er zijn betaalbare mogelijkheden om gekoeld transport te doen voor korte- en langere afstand voor (particuliere) pakketten.

Onthoud

Deze trend komt razendsnel en zal binnen enkele jaren deel uitmaken van ons leven net zoals we mobiele telefoons en sociale media (Facebook, Instagram,…) in een mum van tijd hun opmars zagen maken. Wees er dus vandaag als de kippen bij!

O ja, nog een voordeel...

Gezien je een database – die van goud waard is – zult opgebouwd hebben… kun je wanneer je de winkel voor een langere periode sluit – wanneer je bvb. met vakantie gaat – een mailing uitsturen met promoties! Wedden dat je succes zult hebben?