Wat is een SSL certificaat & wat zijn de voordelen?

SSL-certificaat versleutelt de verbinding tussen de server van jouw website en je bezoeker via https encryptie

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Er wordt een beveiligde laag gelegd tussen de server van een website en de internet browser van de bezoeker, zo worden de persoonsgegevens zoals login- en betalingsgegevens, wachtwoorden, creditcardnummers, enz. beveiligd.

SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is (een gedeelte van) de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet. In het onderstaande Engelstalige filmpje wordt in een paar minuten uitgelegd wat SSL is en hoe het werkt.

SSL certificaat brengt een beveiligde verbinding tot stand via het https-protocool van de browser. Hierdoor komt er een https:// i.p.v. http:// in het begin van de URL van je website te staan.

Beveilig jouw website met SSL-certificaat - HTTPS - meer verkoop - beter scoren in Google zoekresultaten

Beter scoren in Google met een SSL-certificaat

SSL-certificaat draagt bij aan een betere ranking in Google zoekresultaten, omdat Google een website die beveiligd is met SSL-certificaat hoger waardeert.

Door gebruik van SSL-certificaat zal je website een zwaardere ranking factor worden toegekend. Voor Google krijgt beveiliging van websites een steeds hogere prioriteit. Daarom wil Google websites met een HTTPS (veilige verbinding) belonen.

Hoe herken je of je website een SSL certificaat heeft?

 1. Als de URL van de website met https:// begint, is de website beveiligd met SSL certificaat. Dit kan je terugvinden in de adresbalk van je internetbrowser.
 2. Als de website beveiligd is met een SSL certificaat, wordt er een slotje getoond bij de URL in de adresbalk van je browser.
 3. Wanneer er een uitgebreide validatie actief is, wordt je adresbalk groen en de naam van het bedrijf wordt in de adresbalk getoond. Dit is ideaal voor webshops.

Soorten SSL-certificaat

Soort validatie

 • Domein validatie
  Een SSL-certificaat met domein validatie (domain SSL) zorgt voor een veilige HTTPS-verbinding naar je website, maar geeft geen informatie over het bedrijf achter de website. Daarom raden we deze enkel aan voor particuliere websites.
 • Organisatie validatie
  Een organisatie validatie geeft meer feedback naar je bezoekers. De bezoekers van je website kunnen na enkele kliks in hun adresbalk van de browser nagaan welk bedrijf er achter de website zit en of de gegevens overeenkomen met het bedrijf waarmee ze een transactie willen doen.
 • Uitgebreide validatie
  Met een uitgebreide validatie (Extended validation of EV) schep je het meeste vertrouwen naar je bezoekers. Die zien niet enkel een slotje en HTTPS in de adresbalk, maar ook een groene balk én je bedrijfsnaam. Bovendien mag je de securitylogo’s van Sectigo (Comodo) toevoegen aan je website om nog meer vertrouwen te scheppen (bv. tijdens het bestelproces).

 

Standaard, multi-domein of wildcard SSL?

Deze keuze hangt af van hoeveel domeinnamen je wilt beveiligen.

 • Standaard SSL beveiligt één domeinnaam (met en zonder www ervoor)
 • Multi-domein SSL beveiligt meerdere domeinnamen van dezelfde eigenaar. Ideaal als je meerdere domeinnamen gebruikt voor je online business. Standaard zijn er drie domeinen en/of subdomeinen inbegrepen, maar je kan dit uitbreiden.
 • Wildcard SSL beveiligt je domeinnaam én alle subdomeinen. Dit is de perfecte optie als je veel subdomeinen gebruikt voor de verschillende onderdelen van je website of applicatie. Het aantal subdomeinen is onbeperkt.

 

Gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt

Standaard bij Fusion.web, beveiligen we onze websites met een GRATIS SSL-certificaat van Let’s Encrypt. Deze open Certificate Authority levert gratis SSL-certificaten af, die een beveiliging op basisniveau waarborgen.

Meer informatie i.v.m. SSL-certificaat en de prijzen ervan...