Internet marketing

Online reclame maken voor jouw bedrijf

Bereik de juiste mensen op het juiste moment

Internet marketing is een vak apart. Slechts weinigen lezen nog wekelijks de reclamebladen en wie spoelt de reclameblokken op TV in tijden van digitale televisie niet door?

Revolutionaire reclame

Reclame maken op internet of kortweg internet marketing is de moderne manier om jouw bedrijf en product in de kijker te zetten op een revolutionaire manier.

Zoekmachines zoals Google en Youtube en sociale media platformen zoals Facebook beschikken over een schat aan informatie die jij nodig hebt om je product te verkopen.

Voordelen van internet marketing

  • Je bereikt de juiste mensen, jouw doelgroep
  • Je bereikt ze op het ogenblik dat ze jouw product nodig hebben
  • Je stuurt ze direct naar jouw website of webshop!
  • Internet marketing is veel visueler
  • Je kunt veel gedetailleerder adverteren
  • Is veel goedkoper dan gedrukte reclame
  • En niet te vergeten! Internet marketing is meetbaar!
Online Marketing

Belangrijkste internet marketing tools

SEO, Google AdWords, FacebookAds en Google Shopping

Er zijn tal van mogelijkheden om aan internet marketing te doen, waarvan we de 4 belangrijkste hieronder kort toelichten.

SEO of zoekmachine optimalisatie

We hebben het belang van een eigen website al uitvoerig besproken op de pagina webdesign, maar is er is meer…

Jouw mooie website komt niet zonder slag of stoot op de eerste pagina van de Google zoekresultaten. Google bepaald de ranking aan de hand van een ingewikkeld algoritme die met heel veel verschillende zaken rekening houdt.

Er zijn 2 zaken die uiterst belangrijk zijn om goed te scoren in de zoekmachine’s (Google):

  • Inhoud (content) is de aller belangrijkste factor
  • Onderhoud van de website of het toevoegen van nieuwe webteksten

Webteksten moeten volgens de juiste technieken, die beantwoorden aan de algoritmes die zoekmachines hanteren, worden gepubliceerd. Een of meerdere trefwoorden uitgezocht waarop mensen zoeken, er wordt rekening gehouden met de lengte van de teksten, snippets en title tags worden ingesteld,… en zo kunnen we nog even doorgaan.

Heeft jouw website nood aan een grondige SEO optimalisatie?

Google Adwords

Google is veruit de meest gebruikte zoekmachine ter wereld en beweert zelfs meer over jou te weten dan jijzelf. Op zijn minst akelig te noemen!

Wanneer mensen geïnteresseerd zijn in een bepaalde dienst of product dan gaat men eerst te rade bij Google. En dat is de reden waarom het echt noodzakelijk is dat je aanwezig bent op de eerste pagina in Google, liefst zo hoog mogelijk.

Scoor je niet altijd even goed of wil je kost wat kost opvallen in de zoekresultaten, dan kun je daarvoor betalen door gebruik te maken van Google Adwords.

Google Adwords is een vorm van internet marketing, meer bepaald, je gaat adverteren op zoekwoorden die potentiële klanten in Google ingeven. Dit zorgt ervoor dat jouw website – en dus ook jouw bedrijf – veel sneller gevonden wordt wanneer mensen in Google zoeken naar jouw producten of diensten. Je betaalt een vooraf ingestelde maximum som wanneer iemand op jouw advertentie klikt. Met Google Adwords komen mensen nog veel sneller op jouw site waardoor de kans op verkoop exponentieel groeit!

Als Google Partner volgen wij geregeld opleidingen bij Google en worden we als eerste op de hoogte gebracht over alle nieuwigheden. Fusion.web onderhoudt jouw Adwords campagnes en zorgt ervoor dat jouw reclamebudget efficiënt benut wordt. Maandelijks rapporteren we je over de resultaten van de lopende campagnes en bespreken we waar optimalisatie mogelijk is. Zo worden de campagnes al maar krachtiger!

Wil je ook aan Google Adwords internet marketing gaan doen?

Facebook promoties

je bericht, product, evenement of pagina promoten op Facebook

We zijn zeer grote voorstander om te adverteren via Facebook Ads. Facebook heeft onlangs de ‘Vind ik leuk’ knop uitgebreid met extra emoties, zoals geweldig, grappig, verbluft, verdrietig en boos. Hiermee hebben ze een uitermate slimme zet gedaan.

De ‘Vind ik leuk’ knop werd in 2009 geïntroduceerd maar verloor tot voor kort aan populariteit. Mensen werden het een beetje beu om altijd maar alles leuk te vinden.

Met de nieuwe knop kun je veel specifieker je gevoel bij een Facebook post kenbaar maken en dat is natuurlijk bijzonder interessant voor Facebook en onrechtstreeks dus ook voor bedrijven die op Facebook adverteren.

Facebook bouwt adhv al deze informatie een ongelooflijk waardevolle database op voor bedrijven die aan internet marketing willen gaan doen. Bij Facebook weten ze perfect wat jouw interesses zijn en die wetenschap zorgt ervoor dat jij als bedrijf kunt gaan selecteren wie jouw advertentie te zien krijgt.

Wil je ook adverteren op Facebook?

Google Shopping

Google Shopping is een zeer goede tool voor bedrijven die over een web shop beschikken om aan online marketing te doen. Google Shopping is een vorm van Google Adwords adverteren en zorgt ervoor dat potentiële kopers, die zopas via Google gezocht hebben naar een product die jij verkoopt, op jouw web shop terecht komen. Voor de klanten wordt het dus zeer eenvoudig om op een snelle manier producten of diensten te vinden en daarenboven de web shop te vinden waar het product te koop is.

Google Shopping is zeer visueel want er wordt gebruik gemaakt van afbeeldingen in de advertentie. Denk dus na over de ideale en meest commerciële foto wanneer u via Google Shopping aan internet marketing gaat doen.

Wil jij ook meer potentiële kopers aantrekken naar jouw webshop lokken?

Let's date?

+32 57 65 00 81