Uitvaartcentrum Lefèvre

Nieuwe website

Uitvaartcentrum Lefèvre had een duidelijke missie toen we de opdracht kregen om een nieuwe website te bouwen. “We willen nog efficiënter te werk gaan!” wist Stefaan Lefèvre (zaakvoerder) ons te vertellen.

Voor uitvaartondernemer Stefaan Lefèvre betekent efficiënt te werk gaan, zoveel mogelijk processen automatiseren, zonder verlies aan persoonlijk contact, maar steeds met het oog op een perfecte dienstverlening.

Welke processen hebben we verbeterd?

Online condoleren

Condoleren was reeds mogelijk maar dit kon efficiënter. Het online condoleren werd uitgebreid met het automatisch verzenden van een mooi opgemaakt PDF-bestand volledig in de huisstijl van het uitvaartcentrum.

In de backoffice worden de emailadressen van de familie ingevoerd, zodat iedereen de rouwbetuigingen op het gepaste ogenblik ontvangt.

Rouwbetuigingen die nadien nog gepubliceerd worden, worden ook automatisch doorgestuurd.

Bloemen bestellen

Bloemen bestellen was in de vorige website een proces waar veel kwam bij kijken. De bestelling moest doorgestuurd worden naar de bloemist, vervolgens werd manueel de factuur opgemaakt en kort voor de uitvaart moest eraan gedacht worden om de optie ‘bloemen bestellen’ uit te schakelen.

Al die taken hebben we nu geautomatiseerd wat resulteert in een pak minder opvolging en een gerust gemoed dat alles vlot verloopt.

Getuigenissen publiceren

Na elke uitvaart stuurt de website automatisch een tevredenheidsonderzoek uit. Zeker in de uitvaartsector is het belangrijk dat referenties op de website gepubliceerd worden.

De getuigenissen worden automatisch klaargezet voor publicatie. Dit diende vroeger allemaal handmatig te gebeuren waardoor het vaak niet gebeurde wegens tijdsgebrek.

Aanpassen van de website

De vorige website was moeilijk aanpasbaar door het uitvaartcentrum zelf. Men kon dus niet anders dan beroep te doen op de websitebouwer, wat ervoor zorgde dat er steeds tijd verloren ging vooraleer de site was aangepast en bovendien was dit een dure aangelegenheid.

Aan de hand van ons gebruiksvriendelijk CMS, kan Stefaan Lefèvre zijn website volledig zelf aanpassenpagina’s toevoegen of verwijderen.

Jouw project met ons bespreken?