Inbound Marketing

Wat is inbound marketing en wat is het verschil met traditionele online marketing? Ja, er is wel degelijk een essentiëel verschil! Online marketing is eigenlijk een vorm van outbound marketing. Er wordt namelijk een push strategie gehanteerd door middel van advertenties waarvoor bedrijven betalen om hun producten of diensten aan te prijzen. Deze advertenties schreeuwen als het ware om aandacht van de surfer.

Inbound marketing werkt net andersom en is op langere termijn goedkoper en efficiënter. Bij inbound marketing wordt namelijk een pull strategie gehanteerd waarbij de internetgebruiker uit zichzelf stappen zet om content te raadplegen die hem interesseert. Een inbound strategie is dus gebaseerd op kwalitatieve inhoud met toegevoegde waarde.

Fusion.web is HubSpot partner. Samen met onze inbound-expertise en ’s werelds populairste inbound software, werken we samen krachtige inbound strategieën uit.

Lees meer»

Online Marketing

Online marketing is een vorm van outbound marketing want er wordt een push strategie gehanteerd waarbij mensen naar de website van de adverteerder gelokt worden door middel van betalende advertenties.

Bedrijven moeten op heden, willen ze succesvol zijn, online aanwezig zijn en dat op verschillende marketingkanalen zoals, in de eerste plaats met een eigen website, op sociale media, zoekmachines, forums die belangrijk zijn binnen hun sector, enzovoort.

Als mensen een probleem hebben, dan gaan ze googelen. Dat is hun research die ze voeren om een antwoord op hun probleem te vinden. Daarom moeten ondernemingen nagaan waar hun ideale klanten online vertoeven. Waar zoeken mensen naar het antwoord op hun vraag. Bevindt jouw ideale klant zich vooral op sociale media, dan kun je overwegen om te adverteren op verschillende sociale media kanalen. Gebruikt jouw klant vooral zoekmachines om informatie te verzamelen? Dan kan het interessant zijn om daar te adverteren.

Lees meer»

Offline Marketing

Offline marketing is zeker niet ouderwets, samen met online marketing zorgt dit marketing kanaal voor een ideale marketingmix. Offline visibiliteit blijft voor elk bedrijf een must. Het zorgt voor herkenning waardoor je top of mind blijft bij jouw potentiële klanten en bestaand cliënteel.

Bij Fusion.web helpen we je om een goede marketingmix te maken!

Lees meer»

Interesse in een gesprek over jouw marketingdoelstellingen?

Bij Fusion.web hebben wij de expertise in huis voor zowel B2B als B2C bedrijven om de ideale marketingmix te maken. Laten we het er samen over hebben!

Twee aparte werelden?

Absoluut niet! Zowel online als offline marketing zijn belangrijk voor je onderneming. Als je de voorkeur geeft aan slechts een marketingkanaal, dan zien jouw potentiële klanten je aanbod bijvoorbeeld alleen offline verschijnen en dan vergeten ze je opnieuw. Verkies je beide marketingkanalen, dan ziet je ideale klant je zowel online en offline verschijnen. Dit zorgt voor een stramien van herhaling en pas dan is marketing efficiënt.

Een greep uit onze klanten